Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2022 10:27 - Как се формира душата (из Книгите на Спасителя - Пистис София)
Автор: lightbody777 Категория: Други   
Прочетен: 1700 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.09.2022 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глава 131
Механизмът на генериране на душите


Кой принуждава човека да греши?

Когато Спасителят каза това, Мария отново продължи и каза на Спасителя: „Господи мой, още ще Те разпитвам и не го крий от мене. И така, сега, Господи мой, кой тогава принуждава човека, за да съгреши?” Спасителят отговори и каза на Мария: „Владетелите на Съдбата са тези, които принуждават човека, за да съгреши.”

За чашата на забравата и фалшивия дух

Мария в отговор каза на Спасителя: „Господи мой, нали владетелите не слизат в света и не принуждават човека да съгреши?”
Спасителят в отговор каза на Мария: „Те не слизат по този начин в света. Но владетелите на Съдбата, когато една стара душа е на път да слезе през тях, тогава владетелите на тази велика Съдба, които [са] в регионите на главата на еоните, — онзи регион, който се нарича регионът на царството на Адамас, и който е под региона на Девата на Светлината, — тогава владетелите на регионите на тази глава (на еоните-бел.прев.) дават на старата душа чашата на забравата от семето на нечестието, изпълнена с всички различни желания и всякаква забрава. И веднага, когато тази душа изпие от чашата, тя забравя всички региони, в които е била, и всички наказания, които е преминала. И тази чаша с водата на забравата става тяло извън душата и прилича на душата във всички [свои] фигури и прави [същото] като нея, — което е това, което се нарича фалшив дух.

За моделирането на нова душа

Ако, от друга страна, е нова душа, такава, която са извадили от потта на владетелите и от сълзите на очите им, или по-скоро от дъха на устата им, с една дума, ако е една от новите души или една от тези души от потта, тогава петимата велики владетели на великата Съдба поемат потта на всички владетели на своите еони, омесват я заедно, разделят я и я превръщат в душа. Или ако това е (материя-бел.прев.) отказала пречистването на Светлината, тогава Мелхиседек я взема от владетелите. Петимата велики владетели на великата Съдба месят отпадъците заедно, разделят ги и ги превръщат в различни души, така че всеки от владетелите на еоните, всеки от тях влага своята част в душата. Поради тази причина те ги месят заедно, така че всички да вземат (участие в-бел.прев.) душата. И ако петимата велики владетели разделят и направят души, то те ги извличат от своята пот. Но ако е от отпадъците от пречистването на Светлината, тогава Мелхиседек, великият Приемател на Светлината, ги взема от владетелите, или по-скоро от сълзите на очите им или от дъха на устата им, - освен тези души, които петимата владетели са разделили и направили, или ако е стара душа, тогава владетелят, който е в главата на еоните, Самият той смесва чашата на забравата със семето на нечестието и го смесва с всяка от новите души по времето, когато е в областта на главата (на еоните-бел.прев.).
И тази чаша на забравата се превръща във фалшив дух за тази душа и живее извън душата, бидейки дреха за нея и приличаща на нея във всяко отношение, бидейки обвивка като дреха извън нея.

За вдъхването на силата в душата

И петте велики владетели на великата Съдба на еоните и владетелят на Диска на Слънцето и владетелят на Диска на Луната вдъхват вътре в тази душа и от тях излиза част от моята сила, която Последният Помощник хвърля в сместа. И частта от тази сила остава вътре в душата, освободена и съществуваща по собствена воля за икономиката, към която е причислена, за да даде смисъл на душата, за да може тя винаги да търси делата на Светлината от Висините. И тази сила е като вида на душата във всяка форма и прилича на нея. Тя не може да бъде извън душата, а е вътре в нея, както съм го заповядал от самото начало. Когато пожелах да я хвърля в Първата заповед, дадох й заповед да остане извън [? вътре в] душите за икономиката на Първата Мистерия.

Исус обещава да им разкрие всичко в подробности

И така, (когато ви говоря за-бел.прев.) разширяването на Вселената, Аз ще ви кажа всички тези думи относно силата, а също и относно душата, според какъв тип са създадени, или кой владетел ги изработва, или какви са различните видове души. И така ще ви кажа, (когато ви говоря за-бел.прев.) разширяването на Вселената колко много модификации имат душите. И ще ви кажа имената на всички, които създават душите. И ще ви кажа вида, как са създадени фалшивият дух и Съдбата. И ще ви кажа името на душата, преди да бъде прочистена, и освен това нейното име, когато бъде пречистена и стане чиста. И ще ви кажа името на фалшивия дух; и ще ви кажа името на Съдбата. И ще ви кажа името на всички връзки, с които владетелите обвързват фалшивия дух и душата. И ще ви кажа имената на всички декани, които създават душата в телата на душата в света; и ще ви кажа по какъв начин се оформят душите. И ще ви кажа вида на всяка една от душите; и ще ви кажа вида на душите на човеците и на тези на птиците, и на тези на дивите зверове, и на тези на влечугите. И Аз ще ви кажа вида на всички души и на тези на всички владетели, които са изпратени в света, за да можете да бъдете завършени в целия гнозис.
Всичко това ще ви кажа, (когато ви говоря за-бел.прев.) разширяването на Вселената. И след всичко това ще ви кажа защо се случи всичко това.

За светлинната сила и фалшивия дух

И така, послушайте, за да мога да разговарям с вас относно душата, както казах: Петте велики владетели на великата Съдба на еоните и владетелят на Диска на Слънцето и владетелят на Диска на Луната вдъхват в тази душа и от тях излиза част от моята сила, както току-що казах. И частта от тази сила остава в душата, за да може душата да устои. И те поставят фалшивия дух извън душата, като го наблюдават и го прикрепят към нея; и владетелите го привързват към душата със своите печати и окови и го запечатват с нея, за да я принуждава винаги, така че тя непрекъснато да върши своите пакости и всичките си беззакония, за да бъде винаги техен роб и да остане под тяхна власт винаги при промените на тялото; и те я запечатват с него (фалшивия дух), за да може да бъде във всичкия грях и всички желания на света.

Родителите, които трябва да изоставим

По тази причина донесох в този свят мистериите, които развалят всички окови на фалшивия дух и всички печати, които са свързани с душата – тези, които правят душата свободна и я освобождават от нейните родители - владетелите, и я превръщат в изтънчена светлина и я отвеждат завинаги нагоре в царството на Отец, Първата еманация, Първата Мистерия. Поради тази причина ви казах по-рано: „Който не изостави баща и майка и не дойде и не последва Мене, не е достоен за Мене”. За това ви казах тогава: „Вие трябва да изоставите родителите си, владетелите, за да ви направя синове на Първата Мистерия завинаги”.”

Съмненията на Саломе

И когато Спасителят каза това, Саломе излезе напред и каза: „Господи мой, ако нашите родители са владетелите, как стои записано в закона на Мойсей: „Който изостави баща си и майка си, ще се умъртви”? Законът не казва ли така?”
И когато Саломе каза това, светлинната сила в Мария Магдалина избухна в нея и тя каза на Спасителя: „Господи мой, кажи ми да разговарям със сестра ми Саломе, за да й кажа решението на думата, която тя е казала.”
Когато Спасителят чу Мария да казва тези думи, Той я нарече изключително благословена. Спасителят в отговор каза на Мария: „Казвам ти, Мария, говори решението на словото, което Саломе е изрекла.”

Мария отмахва съмненията на Саломе

И когато Спасителят каза това, Мария тръгна към Саломе, прегърна я и й каза: „Сестро моя, Саломе, относно словото, което ти каза: То стои написано в закона на Мойсей: „Който изостави баща си и майка си, ще се умъртви” — следователно, сестро моя, Саломе, Законът не е казал това нито за душата, нито за тялото, нито за фалшивия дух, защото всички те са синове на владетелите и са от тях. Но Законът казва това относно силата, която е излязла от Спасителя и която е светлинният човек в нас днес. Освен това Законът казва: Всеки, който остане извън Спасителя и всичките му мистерии, неговите родители, не само ще умре със смърт, но ще отиде в разруха и унищожение.”
Когато Мария каза това, Саломе тръгна напред към нея и я прегърна на свой ред. Саломе каза: „Спасителят има сила да ме накара да разбирам като тебе.”
Когато Спасителят чу думите на Мария, той я нарече изключително благословена.

Глава 132
Механизмът на формиране на душата - от раждането до смъртта на тялото


Длъжността на фалшивия дух

Спасителят отговори и каза на Мария сред учениците Си: „Слушай, прочее, Мария, кой е този, който принуждава човека, докато той не съгреши. Сега, прочее, владетелите запечатват фалшивия дух на душата, [но] така, че да не я подбужда всеки час, като я кара да върши всички грехове и всички беззакония. Освен това те дават заповед на фалшивия дух, като казват: „Ако душата излезе от тялото, не я подбуждай, бидейки запечатан към нея, а я прехвърли във всички области на присъдите, област по област, поради всички грехове, които си я накарал да направи, за да може да бъде наказана във всички области на присъдите, така че да не може да се издигне нагоре към Светлината и да се върне в промените на тялото.”
С една дума, те дават заповед на фалшивия дух, като казват: „Не я подбуждай изобщо по всяко време, докато не изговори мистерии и не развали всички печати и всички връзки, с които сме те вързали с нея. [Но] ако каже мистериите и развали всички печати и всички връзки и [каже] извинението на региона, и ако дойде, тогава нека излезе, защото принадлежи на тези на Светлината във Висините и е станала чужда за нас и за теб и ти няма да можеш да я сграбчиш от този час нататък. Ако, напротив, не каже мистериите за развалянето на твоите връзки и на твоите печати и на извиненията на региона, тогава я хвани и не я изпускай; ти ще я прехвърлиш в наказанията и всички области на присъдите поради всички грехове, които си я накарал да извърши. След това я заведи пред Девата на Светлината, която я изпраща още веднъж в кръгооборотите на тялото”.

Длъжността на слугите

Владетелите на великата Съдба на еоните предават (такава душа) на фалшивия дух; и владетелите призовават слугите на своите еони, на брой триста шестдесет и пет, и им дават душата и фалшивия дух, които са свързани един с друг. Фалшивият дух е външното на душата, а съединението на силата е вътрешността на душата, която е вътре и в двамата, за да могат да устоят, така че силата е, която държи двамата изправени. И владетелите дават заповед на слугите, като им казват: „Това е образецът, който трябва да поставите в тялото на материята на света”. Те наистина им казват: „Поставете съединението на силата, вътре в душата, вътре във всички тях, за да могат да устоят, защото тя е силата, която ги държи изправени, и извън душата поставете фалшивия дух”.

За зачеването

Така те дават заповед на своите слуги, за да могат да я поставят в тялото на прототипа. И следвайки този начин, слугите на владетелите донасят силата и душата, и фалшивия дух, свеждат ги в света и [ги] изливат в света на владетелите от Средата (Първата Сфера-бел.прев.). Владетелите от Средата (Първата Сфера-бел.прев.) се грижат за фалшивия дух; а също и Съдбата, чието име е Мойра, води човека, докато не го убие чрез отредената му смърт, с която владетелите на великата Съдба са обвързали душата. И слугите на Сферата (Първата-бел.прев.) обвързват душата и силата, и фалшивия дух и Съдбата. И те ги разделят всички и ги правят на две части и търсят мъжа, а също и жената в света, на която са дали знамения, за да ги изпратят в тях. И те дават една част на мъжа и една част на жената чрез храната от света или чрез глътка въздух, или чрез вода, или чрез друг вид питие. Всичко това ще ви разкажа:, и за видовете на всички души и за начина, по който те влизат в телата, независимо дали на хора, или на птици, или на добитък, или на диви зверове, или на влечуги, или на всички други видове в света. Ще ви кажа наследствения тип, в какъв тип влизат при човеците; ще ви го кажа, (когато ви говоря за-бел.прев.) разширяването на Вселената.

За съединяването на родителите

Сега, прочее, когато слугите на владетелите хвърлят едната част в жената, а другата в мъжа по начина, който ви казах, тогава слугите тайно ги принуждават, дори ако са отдалечени на много голямо разстояние един от друг, така че те да са в съгласие, за да бъдат в съгласието на света. И фалшивият дух, който е в човека, идва до частта, която е поверена на света в материята на тялото му, и я подбужда и я хвърля долу в утробата на жената [в частта], която е поверена на семето на нечестието.

За процеса на бременността

И в онзи час триста шестдесет и петте слуги на владетелите влизат в нейната утроба и се настаняват в нея. Служителите донасят двете части една до друга и освен това слугите задържат кръвта на цялата храна на жената, която ще яде и която ще пие, и я задържат в утробата на жената до четиридесет дни. И след четиридесет дни те месят кръвта на силата на цялата храна и я омесват добре в женската утроба. След четиридесет дни те прекарват още тридесет дни в изграждането на членовете му по образа на тялото на човека; всеки изгражда член. Ще ви кажа за владетелите, които изграждат тялото, ще ви кажа, (когато ви говоря за-бел.прев.) разширяването на Вселената.

За въплътяването на душата

След като слугите са завършили цялото тяло и всичките му членове за седемдесет дни, след това слугите призовават в тялото, което са построили, – първо фалшивия дух; след това те извикват душата от себе си; и след това те призовават съединението на силата в душата; и накрая Съдбата, която те поставят извън всички тях, тъй като тя не е смесена с тях, [а] ги следва и придружава.

За запечатването на плазмата

И след това слугите ги запечатват един с друг с всички печати, които владетелите са им дали. [И] те запечатват деня, в който са се настанили в утробата на жената,- запечатват [го] на лявата ръка на плазмата; и запечатват деня, в който са завършили тялото - на дясната ръка; и запечатват деня, в който владетелите са им го предали, върху средата на черепа на тялото на плазмата; и те запечатват деня, в който душата е излязла от владетелите, запечатват го от [ляво на] черепа на плазмата; и запечатват деня, в който са омесили членовете и са ги отделили за душата, запечатват го отдясно на черепа на плазмата; и деня, в който са вързали фалшивия дух към нея [душата], те запечатват на гърба на черепа на плазмата; и деня, в който владетелите са вдъхнали силата в тялото, те запечатват върху мозъка, който е в средата на главата на плазмата, а също и от вътрешната страна [? сърцето] на плазмата; и броя на годините, които душата ще прекара в тялото, те запечатват на челото, което е върху плазмата. И така те запечатват всички тези печати върху плазмата.
Ще ви кажа имената на всички тези печати, (когато ви говоря за - бел.прев.) разширяването на Вселената; и след разширяването на Вселената ще ви кажа защо всичко се е случило. И ако можете да го разберете, Аз Съм тази Мистерия. Сега, прочее, слугите допълват целия човек. И всички тези печати, с които са запечатали тялото, слугите носят цялата тази уникална информация и я предават на всички възмездителни владетели, които [са] над всички наказания на присъдите; и те я предават на своите приемници, за да могат да изведат душите от телата, - те им предават уникалността на печатите, за да могат да знаят времето, когато трябва да изведат душите извън телата и за да могат да знаят времето, когато трябва да родят тялото, така че да могат да изпратят своите слуги, за да могат да се приближат и да следват душата и да свидетелстват за всичките й грехове, които тя ще направи — те и фалшивият дух — за да знаят как да я накажат в съда.

За Съдбата

И когато слугите дадат уникалността на печатите на възмездителните владетели, те се оттеглят към икономиката на техните занимания, която им е назначена чрез владетелите на великата Съдба. И когато броят на месеците за раждането на бебето приключи, бебето се ражда. Малко в него е съединението на силата, и малка в него е душата; и малък в него е фалшивият дух. Съдбата, напротив, е голяма, тъй като не се смесва в тялото (с душата и фалшивия дух-бел.прев.) за тяхната икономика, а следва душата и тялото, и фалшивия дух, до времето, когато душата ще излезе от тялото, поради вида на смъртта, с която ще убие [тялото] според смъртта, определена за нея от владетелите на великата Съдба.

За това как човек идва със смъртта си

Дали той да умре от див звяр, Съдбата води дивия звяр срещу него, докато не го убие; или ще умре от змия, или ще падне в яма по случайност, или ще се обеси, или ще умре във вода, или от такива [видове смърт], или от друга смърт, която е по-лоша или по-добра от това - с една дума, Съдбата е тази, която му налага смъртта. Това е заниманието на Съдбата и тя няма друго занимание освен това. И Съдбата следва всеки човек до деня на смъртта му.”

Глава 133
Всичко, определено от Съдбата ще се сбъдне, освен ако човек не бъде освободен от мистериите на Светлината


Неизбежността на Съдбата

Мария отговори и каза: „Тогава, за всички хора, които са в света, всичко, което им е определено чрез Съдбата, било добро или лошо, или грях, или смърт, или живот, – с една дума, всичко, което им е определено чрез владетели на Съдбата, трябва ли да дойде при тях?” Спасителят в отговор каза на Мария: „Амен, казвам ти: Всичко, което е определено на всеки чрез Съдбата, било то добро или грехове, - с една дума, всичко, което е определено за тях, идва при тях.

Ключовете на мистериите


И тъй, поради тази причина донесох ключовете на мистериите на Небесното Царство; иначе никоя плът в света нямаше да бъде спасена. Защото без мистерии никой няма да влезе в Царството на Светлината, бил той праведен или грешник. По тази причина донесох в света ключовете на мистериите, за да освободя грешниците, които ще повярват в Мен и ще Ме слушат, така че да ги освободя от оковите и печатите на владетелите на еоните и да ги привържа към печатите, одеждите и заповедите на Светлината, за да може онзи, когото ще освободя в света от оковите и печатите на владетелите на еоните, да бъде освободен във Височината от оковите и печати на владетелите на еоните и за да може онзи, когото Аз освободя, да се обвърже в света с печатите, одеждите и заповедите на Светлината, да може да бъде обвързан в Светлата земя със заповедите на Наследствата на Светлината. Заради грешниците Аз се разкъсах в това време, за да им донеса мистериите, за да ги освободя от владетелите на еоните, за да ги привържа към наследствата на Светлината, и не само грешниците, но и праведните, за да им дам мистериите и за да могат да бъдат взети в Светлината, защото без мистерии не могат да бъдат взети в Светлината.

Мистериите са за всички хора

По тази причина, прочее, не Съм ги скрил, но ги извиках ясно на глас. И Аз не отделих грешниците, но извиках с глас и казах на всички човеци, на грешниците и на праведните, казвайки: Търсете, за да намерите, хлопайте, за да ви се отвори; защото всеки, който търси истината, ще намери и който хлопа, ще му се отвори. Защото Аз казах на всички хора, че трябва да търсят мистериите на Царството на Светлината, които ще ги пречистят и ще ги направят изтънчена (светлина) и ще ги отведат в Светлината.

Пророкуваното от Йоан Кръстител

По тази причина Йоан Кръстител пророкува за Мене, като каза: „Наистина ви кръстих с вода за покаяние за опрощение на греховете ви. Тоя, Който иде след мене, е по-силен от мене, чието ветрило е в ръката Му, и Той ще пречисти зърното Си. Плявата наистина ще погълне в неугасим огън, но житото ще събере в своя хамбар.” Силата в Йоан пророкува за Мене, знаейки, че ще донеса мистериите в света и ще пречистя греховете на грешниците, които ще повярват в Мене и ще Ме послушат и ще ги превърна в изтънчена светлина и ще ги отведа в Светлината.”





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lightbody777
Категория: Други
Прочетен: 181584
Постинги: 115
Коментари: 99
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930