Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2023 09:28 - За Аврора, за SMART & DUMP MONEY и за някои насоки за "след това"
Автор: lightbody777 Категория: Други   
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2023 09:32


Днес ми е някакъв ВЪЗЛОВ ден. Обикновено кротко си раста, мисълта ми ефирно се лее... Като се събудя е тъмно отвън и светло отвътре.

Но днес е нещо повече. ВЪЗЛОВ ден!

Събуждам се с няколко идеи в главата, които паралелно се развиват. И ще изскоча като три клончета от ВЪЗЕЛ или разклонение на дръвче... Само с три, като при резитба на праскова, другите по-слабите, си отиват...


Ще почна от насоките за "след това":

Преди време писах един пост, синтез между Пистис София, Табула Кебетис, Бо Ин Ра и още някои неща, който засягаше постморталната тема, как човек може да се окаже пленен в "дясното астрално пространство" (разбирай светлата част на астрала), във всякакви полянки, райове, Валхали и прочее, мислейки, че това е края на пътуването му. Доброто е враг на съвършеното...

Но тази сутрин ми мина през мисълта някакво съмнение... Дали пък не се заблуждавам, че и други да заблуждавам... Защо пък хубавите и приятните гледки да са нещо отклоняващо ни от пътя дори постмортално... И тук се сетих железен отговор. 

"Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят"

Срещнеш ли се с нещо "виждано", "чувано" или "помисляно" - значи имаш още път до крайната дестинация - Светът на наследствата на праведните. Той съвсем не стига само до "доброто" астрално пространство, нито даже до Светлинния свят на светлите същества (справка със структурата на световете от "Пистис"София"). 

Мисля, че това е една хубава насока, която да пазим в сърцето си, докато й дойде времето да я използваме.


******************************************************************************************************


Втората ми тема е втората в заглавието (откъдето й да я погледнеш :)).
Разликата между SMART & DUMP MONEY.

Тъпите пари чакат движението на пазара да се случи. Това са "малките" пари, които сами по себе си нямат никакво значение за движението на пазара.

Умните пари са тези, които движат пазара. Те са "големите" пари, многото пари, които като решат да се изгаврят и да оберат тъпите малки пари на хиляди и милиони хора, го правят с лекота. Как? Като вървят като слонове срещу основния подразбиращ се тренд. Разбира се успяват, като магьосниците, само за малко, само за кратко, но достатъчно, за да преминат ликвидационния левел на "тъпите" пари.


Какво става, когато си умен човек с тъпи пари? - Ами, не се обиждаш, че някой нарича парите ти тъпи, защото са изкарани трудно. Ако можеш да им разбереш играта, може и да спечелиш нещо. Ако ли не - здраве да е.


******************************************************************************************************


И пак за Аврора на Якоб Бьоме.

Докато я превеждах се натъкнах на следното (2гл.):

33. Цялото тяло с всичките му части обозначава Небето и Земята.
34. Плътта обозначава Земята и също е земя.
35. Кръвта обозначава Водата и също е вода.
36. Духът обозначава Въздуха и също е въздух.

Като че ли нищо ново. Подразбираща се информация...

И тогава се замислих, че на български между думите "въздух" и "дух" има коренна фонетична връзка (да ме извинят литераторите, ако току-що създадох някакво понятие, защото не знам как другояче да го кажа), за разлика от английския, от който превеждам (spirit - air), или латинския, от който предполагам е направен английския превод (spiritus - air). Или немския (Luft-Geist)... 

Древният ни корен е имал знания, които като не сме можели да разберем, за да не се изгубят, ги е втъкал в езика ни. Има нещо велико в това да си българин... Но трябва да затвориш очи, за да го видиш, както е с истинските неща изобщо...






Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lightbody777
Категория: Други
Прочетен: 181709
Постинги: 115
Коментари: 99
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930